Rimac Grupa dobila još 120 milijuna eura investicija

Rimac Grupa dobila još 120 milijuna eura investicija

Investicijska kompanija Investindustrial povećala je svoju poziciju u Rimac Grupi uloživši dodatnih 120 milijuna eura u novu fazu razvoja ove kompanije, pod kojom posluju Rimac Technology i Bugatti Rimac

Ovoga tjedna objavljeno je kako će investicijska kompanija Investindustrial u Rimac Grupu uložiti još 120 milijuna eura (nešto preko 900 milijuna kuna). Rimac Grupa je, podsjetimo, krovna kompanija koja je 100%-tni vlasnik tehnološke divizije Rimac Technology te većinski vlasnik novoosnovane tvrtke Bugatti Rimac.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti će iznos Investindustrial uložiti u različitim financijskim instrumentima, najavljeno je, a on će biti iskorišten za novu fazu razvoja hrvatske kompanije. Investitor je predan misiji elektrifikacije u auto-moto industriji te ulaže u najnaprednija tehnološka rješenja za električna vozila visokih performansi. Osim Rimac Grupe, u njihovom se ulagačkom portfelju nalaze i imena kao što su Ducati, Aston Martin, ili Morgan Motors.

Ulaganje za elektrifikaciju

Cilj ulaganja jest potaknuti i unaprijediti elektrifikaciju i održivu transformaciju ovog sektora. Njihovo je predviđanje da će do 2025. godine električna vozila zauzimati oko trećine, a do 2030. godine više od polovice tržišta.

Investindustrial naglašava kako financijski i operativno podržava upravu Rimac Grupe u inovacijama, razvoju vodećih električnih i hibridnih vozila u svijetu, kako vlastitih, tako i u slučaju suradnje s drugim proizvođačima za koje proizvodi tehnološka rješenja. Sve to će, kažu, ubrzati prijelaz cijele svjetske autoindustrije na električne pogone, što je u skladu s klimatskim ciljevima i UN-ovim ekološkim programom za razdoblje do 2030. godine. Rimac Grupa je, prema njima, primjer tvrtke koja pokazuje predanost tehnologiji i ekologiji te je upravo ona vrsta kompanije u kakve oni žele ulagati.

Investindustrial inače raspolaže s preko 11 milijardi eura investicija, na tržištu su već preko 30 godina, a sjedište im je u Londonu.

YouTube MP3 - Hotmail
1