Rimac će pomagati Audiju na razvoju nasljednika R8-ice?

Rimac će pomagati Audiju na razvoju nasljednika R8-ice?

Prije nekoliko dana smo vas izvijestili o mogućnosti da se Bugatti posluži znanjem i tehnologijom Rimac Automobila, a danas stiže vijest kako bi to mogao učiniti i drugi član Grupe Volkswagen. Ovaj put je riječ o Audiju.

Car Magazine javlja da su već vođeni razgovori o potencijalnoj suradnji Audija i Rimac Automobila na razvoju modela koji će zamijeniti R8. Taj bi novitet imao električni pogonski sklop i to je područje na kojem bi stručnjaci iz Rimca vodili glavnu riječ, no moguće je i da neki drugi elementi razvoja budu povjereni firmi iz Sv. Nedelje.

Konkretnijih podataka o samom vozilu za sada nema. Očekuje se da bi ovaj novitet na tržište trebao stići tijekom 2023/2024. i da bi mogao nositi oznaku RS e-tron. Proizvodnja će navodno biti povjerena audijevoj tvornici Bollinger Höfe.

Nadalje, nagađa se da bi ovaj automobil trebala pokretati četiri električna motora kombnirane snage od 950 KS. Uz, dakako, pogon na sva četiri kotača RS e-tron bi ubrzavao do 100 km/h za oko 2,5 sekundi. Nagađa se i da bi bio opremljen baterijom kapaciteta oko 95 kWh što bi bilo dovoljno za autonomiju od oko 480 km. Baterija bi podržavala indukcijsko punjenje.

Uz aluminijski monocoque, aktivne sustave aerodinamike, bogatu i naprednu sigurnosnu i infotainment opremu i sl, cijena ovog automobila bi trebala kretati ispod 200.000 eura. Ponavljamo, za sada su sve ovo samo glasine, no nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1