Rimac Automobili otvaraju testni pogon u Sloveniji

Rimac Automobili otvaraju testni pogon u Sloveniji

U suradnji s kompanijom u vlasništvu nekadašnjeg ministra u slovenskoj vladi, Rimac Automobili će u Novom Mestu otvoriti centar za testiranje automobila i pogonskih sustava, a dobili su i poticaje od "dežele"

Mate Rimac će, u suradnji s tvrtkom Same Omerzela Lastinski inženjering u slovenskom Novom Mestu pokrenuti zajednički projekt – centar za testiranje automobilske tehnologije i pogonskih sustava Hyper E-Car Lab. Omerzel je slovenskoj javnosti poznat jer je u mandatu premijerke Alenke Bratušek obnašao funkciju ministra za infrastrukturu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zajednički projekt “hrvatskog Elona Muska“, kako ga nazivaju slovenski mediji, i njihovog bivšeg ministra osigurao je i poticaje. Slovenija će im, naime, kroz Ministarstvo gospodarstva i natječaj za sufinanciranje zajedničkih pilot-projekata u području testiranja i poboljšanja proizvoda iz domene “pametne specijalizacije” dodijeliti 3,4 milijuna eura.

Iz ovog su ministarstva objasnili kako je cilj projekta osnovati visokotehnološki laboratorij koji će omogućiti testiranje baterija, elektromotora, pogonskih sustava i elektroničkih sklopova za baterije električnih automobila visokih performansi”. Isti bi trebao, prema uvjetima natječaja, biti pušten u pogon do 2021. godine.

Podijeli:
1