Renault Zoe bi mogao dobiti RS izvedbu prije 2020.

Renault Zoe bi mogao dobiti RS izvedbu prije 2020.

Prvi put smo za mogućnost lansiranja RS izvedbe modela Zoe čuli nakon ovogodišnje ženevske premijere konceptnog Zoe e-sport, a sada je Renault otkrio dodatne informacije o potencijalnoj budućnosti ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, u svom intervjuu Autocaru, šef Renault Sporta Patrice Ratti je otkrio kako je testni prototip sportski nastrojene izvedbe renaultovog električnog automobila već proizveden. Također, Ratti je rekao kako je baterijska tehnologija dovoljno napredovala da jedan takav projekt postane izvediv pa su stoga i započete studije koje će u konačnici pokazati isplati li se Renaultu uistinu lansirati jedan takav automobil.

Sama činjenica da je netko ovako visoko pozicioniran u Renaultu spreman razgovarati s medijima o ovom modelu svakako upućuje da je serijska proizvodnja poprilično izgledna. Ipak, konkretnijih informacija o vozilu za sada nema.

Za očekivati je da bi spomenuta studija Zoe e-sport mogla biti dobar pokazatelj kako razmišljaju u Renaultu, a više o tom automobilu snage od 343 kW, odnosno 466 KS te najvećeg okretnog momenta od 640 Nm koji će uz pogon na sva četiri kotača do 100 km/h ubrzati za svega 3,2 sekunde možete pročitati ovdje.

Podijeli:
1