Renault Zoe E-Sport – električna džepna raketa sa 466 KS

Renault Zoe E-Sport – električna džepna raketa sa 466 KS

Renault je u Ženevi predstavi osportsku izvedbu svog malog električnog modela Zoe. Radi se o verziji E-Sport čiji će električni pogonski sklop s dva električna motora razvijati snagu od 343 kW, odnosno 466 KS te najveći okretni moment od 640 Nm što će uz pogon na sva četiri kotača biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 3,2 sekunde.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveća brzina ovog vozila je elektronički ograničena na 210 km/h, a do nje će Zoe E-Sport stići za svega 10 sekundi. Nadalje, ugrađen je sportski aero paket, sportski ovjes, snažnije kočnice, veći 20-colni kotači, proširen je trag kotača, omogućena je odlična raspodjela mase s obzirom da je jedan motor na prednjoj, a drugi na stražnjoj osovini i sl, a spomenimo i sportska Recaro sjedala te moderno uređeni interijer.

Pored velike snage i navedenih detalja odličnim će sportskim performansama pripomoći i relativno mala masa od 1400 kg do koje su renaultovi strušnjaci došli uklanjanjem stražnje klupe, upotrebom karbonske karoserije, te šasije koja je izrađena od kombinacije ugljičnih vlakana i kevlara. Ako vam se masa ipak čini prevelikom za navedene komponente u obzir treba uzeti kako same baterije teže 450 kg.

Zoe E-Sport je isključivo konceptni model, no jasno nam predstavlja renaultove sportske mogućnosti glede gradskih električnih modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1