Renault sprema još jedan manji crossover

Renault sprema još jedan manji crossover

Prema posljednjim saznanjima Renault će tijekom 2019. svoju ponudu crossovera proširiti s još jednim vozilom sličnim modelu Captur. Potvrdio je to Rafael Vazquez, šef renaultovih pogona u španjolskom Valladolidu gdje se proizvodi model Captur, rekavši kako će se novi model proizvoditi na istom mjestu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vazquez nije htio ulaziti u tehničke i ine detalje vezane uz ovaj novitet, no rekao je da će se nalaziti u istom segmentu kao i Captur. Prema tome bi mogli zaključiti kako je riječ o možda produljenoj izvedbi Captura o kojoj su već ranije kružile glasine, a koja bi mogla nositi naziv Grand Captur. Dakle, Renault bi uskoro trebao imati dva mala SUV-a B segmenta.

Tijekom prošle godine Renault je objavio da će u pogone u Valladolidu uložiti oko 600 milijuna Eura kako bi u njima proizvodio novi model te novu verziju svog 1,5-litrenog dCi motora. Vazquez je dodao kako se proizvodni kapaciteti neće značajnije mijenjati što znači da u Renaultu očekuju kako bi novi model mogao donekle smanjiti prodaju originalnog Captura, što je u osnovi i logično.

Podijeli:
1