Renault Scénic E-Tech electric: od vizije do premijere

Renault Scénic E-Tech electric: od vizije do premijere

Drugi je ovo električni automobil C-segmenta nastao u okviru strategije Renaulution, a bit će predstavljen 4. rujna na Međunarodnom salonu automobila IAA Mobility u Münchenu

Konceptni Renaultov SUV Scénic Vision, predstavljen na konferenciji ChangeNOW u Parizu prošle godine, najavio je drugu fazu Renaultove strategije vezane uz električna vozila C-segmenta: osnaživanje sveobuhvatne ponude 100% električnih osobnih vozila novim modelima Mégane E-Tech electric, ZOE i Twingo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Scénic Vision popločao je tada put prema održivijoj, sigurnijoj i uključivijoj mobilnosti. Riječ je o vozilu koje ostvaruje svoju viziju i istražuje nove vidike te predstavlja oličenje najnaprednijih tehnoloških zamisli za dekarbonizaciju, rekli su tada iz Renaulta.

Od koncepta do realizacije

Novi Renault Scénic E-Tech electric slijedit će stope ovog koncepta i bit će prvi serijski model koji će utjeloviti novu Renaultovu strategiju održivosti, usmjerenu na okoliš, sigurnost i uključivost. Pretproizvodni primjerci, koje će Renaultovi inženjeri ovog ljeta testirati na javnim cestama, već sada razotkrivaju konačne obrise novog modela, a možete ih vidjeti uz ovaj tekst.

Proizvode se u centru za električna vozila ElectriCity u Douaiju, a za sada nose kamuflažni uzorak koji je razvio Renaultov odjel za dizajn. Poigravajući se linijama i uzorcima novog logotipa, ovaj dizajn, koji smo dosad mogli vidjeti na pretproizvodnom Méganeu E-Tech electric, na cesti ima cilj stvoriti učinak zasljepljujuće kamuflaže, prije nego automobil bude spreman za cjelovito javno predstavljanje.

Ono će se dogoditi uskoro – svjetska premijera novog Renaulta Scénic E-Tech electric održat će se 4. rujna na Međunarodnom salonu automobila u Münchenu.

YouTube MP3 - Hotmail
1