Renault Scenic E-Tech Electric najavljen za 2024.

Renault Scenic E-Tech Electric najavljen za 2024.

U Münchenu je ovoga tjedna prikazana novo, potpuno električno, izdanje Renaultovog SUV-a u C segmentu, Scenica. Proizvođač kaže da je na njemu promijenio "sve osim imena"

Na međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility u Münchenu ovoga je tjedna predstavljeno pregršt novih modela, a među njima je i novi Renault Scenic E-Tech Electric. Tim modelom Renault nastavlja širenje svojeg 100% električnog asortimana u kojem su već Megane, Twingo i Zoe, svi u inačicama E-Tech Electric. Električni je to automobil C-segmenta nastao u okviru strategije Renaulution i na platformi CMF-EV, koja je razvijena unutar alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za ovu kategoriju, Renault Scénic E-Tech Electric ističe se nešto manjim tlocrtom, ali i pozamašnom prostranošću u kabini. Jedan od ključnih čimbenika u tome je kompaktna baterija, kapaciteta 87 kWh, čija ugradnja otvara više prostora za putnike (međuosovinski je razmak 2,78 metara). Ona je uparena s elektromotorom snage 200 KS, pa će vozilo biti agilno i živahno u vožnji.

Pri izradi korišteni su materijali koji se mogu reciklirati, a izvana je novi Scenic potpuno promijenjen u odnosu na prethodnika. S novom siluetom, svjetlosnim potpisom, naplacima, panoramskim krovom i ostalim redizajniranim elementima – “promijenili su sve osim imena” poručuju iz Renaulta.

Potpuno novi Scenic E-Tech Electric bit će i prvo vozilo u ponudi ove marke s novim sportskim paketom opreme Esprit Alpine. Multimedijski sustav OpenR Link omogućit će instaliranje 50-ak aplikacija koje će se izvoditi na središnjem zaslonu dijagonale čak 24″, a za zvučni je doživljaj zaslužan tim stručnjaka, u čijem je radu sudjelovao i poznati francuski glazbenik Jean-Michel Jarre.

Na tržištu će se ovaj električni SUV iz C segmenta naći početkom sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1