Renault razmatra lansiranje RS SUV-a

Renault razmatra lansiranje RS SUV-a

Nakon što je u Frankfurtu predstavljen novi Mégane RS iz Renaulta je stigla informacija kako se ozbiljno razmatra opcija lansiranja RS izvedbe nekog od crossover/SUV modela koji se trenutno nalaze u ponudi ovog francuskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, informacija je stigla od šefa Renaultsporta, Patricea Ratttija koji je izjavio da je razvoj i prodaja RS izvedbi limuzina i SUV-ova moguća ukoliko analize pokažu kako je riječ o isplativom potezu te da od ta dva karoserijska oblika ipak veću šansu za RS tretman ima potonji.

Ratti je svjestan kako perforamance izvedbe SUV-ova nisu novost te da je očito kako one imaju svoje kupce, no napominje da je lakše premium markama lansirati takva vozila nego jednom mainstream proizvođaču poput Renaulta koji takve projekte mora odraditi s nešto manje novce te potom za pojedina vozila tražiti manju cijenu.

Ratti dodaje i da svaki RS model mora zadovoljiti određene kriterije glede voznih sposobnosti i činjenice da je zabavan za vožnju te da će se na tržištu pojaviti RS SUV samo ako bude mogao ispuniti te zahtjeve.

Na kraju još dodajmo kako je Ratti potvrdio da Mégane RS neće biti dostupan u coupe verziji jer je prodaja modela s trima vratima u padu te kako će sljedeća generacija Mégane RS imati neki oblik hibridnog pogonskog sklopa.

Podijeli:
1