Renault priprema još jedan crossover iz C segmenta

Renault priprema još jedan crossover iz C segmenta

Francuska je marka predstavila prvi teaser novog crossovera koji će biti otkriven na predstojećem međunarodnom salonu automobila u Moskvi (MIAS), a koji svoja vrata otvara 29. kolovoza.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato, tj. koliko je Renault objavio, riječ je o novom crossoveru iz C-SUV segmenta koji bi trebao “ojačati vodeću poziciju Renaulta Rusija u ovom obećavajućem, brzo rastućem segmentu”. A, s obzirom da Rusija predstavlja drugo najveće tržište Renaulta, poslije Francuske, ne čudi nas što je ova marka odabrala upravo svoju tvornicu u Moskvi kao mjesto gdje će započeti proizvodnja novog modela.

No, u Renaultu naglašavaju kako se radi o novom “globalnom” modelu te je za očekivati da će ovaj crossover iz C-SUV segmenta s vremenom stići i na druga europska tržišta. Ono što, pak, nije potpuno jasno jest o kakvom se zapravo automobilu radi.

Naime, Renault u C segmentu već ima dva modela (Kadjar i Koleos) koji su napravljeni na platformi CMF-CD (Renault-Nissan Common Module Family za C i D segment) pa je time neobično da u istu klasu pokušavaju “ugurati” još jedan automobil. No, vidjet ćemo…

U međuvremenu nam ostaje da iz priloženog teasera zaključimo kako se radi o automobilu tipičnih obiteljskih dizajnerskih odrednica, s karakterističnim prednjim dnevnim svjetlima C oblika te modelu dinamičnih linija kakve, uostalom, krase i druge aktualne modele Renaulta.

Podijeli:
1