Renault priprema električni kompakt

Renault priprema električni kompakt

Renault je jedan od proizvođača koji se već sa može pohvaliti sa značajnim električnim iskustvom. Najveći uspjeh je svakako ostvario model Zoe, no Francuz se spremaju na lansiranje kompaktnog električnog modela C segmenta, kojem primjerice pripada Mégane. Riječ je o vozilo koje bi bilo izravna konkurencija VW-ovom I.D. hatchbacku.

Renaultov šef za električni program Eric Feunteun je u svom intervjuu Auto Expressu izjavio: “Da, idemo na C segment i da, imat ćemo veću bateriju. Stvar je samo pravog trenutka. Sadašnja cijena baterija bi taj automobil učinila preskupim s cijenom iz premium segmenta. Renault mora ponuditi prihvatljivu cijenu napredne tehnologije.”

Drugim riječima, Feunteun jasno poručuje da Renault radi na razvoju takvog automobila te da namjerava isti ponuditi po prihvatljivoj cijeni, a kao primjer navodi Zoe.

Kompaktni električni model bi na tržište navodno trebao stići najkasnije do 2022. Temeljit će se na platformi namijenjenoj isključivo električnim automobilima, a nju će kao osnovu koristiti i drugi članovi alijanse. Tu prvenstveno mislimo na Nissan. Nadalje, ovaj će model svojim kupcima nuditi barem 400 km stvarne autonomije te veliku ponudu prostora za svoje kompaktne dimenzije.

Što se dizajna tiče veliki bi utjecaj trebao imati konceptni model Symbioz (na slikama) kojeg je Renault predstavio u Frankfurtu 2017. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1