Renault pretpremijerno predstavio Alpine A110

Renault pretpremijerno predstavio Alpine A110

Najavljivan kroz brojne teasere pred skorašnju premijeru na ženevskom salonu, sportski model ponovno rođene renaultove marke napokon je predstavljen na prvim fotografijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za početak, konačno smo saznali pravo ime novog sportaša – A110, premda je ranije bilo riječi o tome kako će se duhovni nasljednik legendarne Berlinette A110 zvati A120. Očekivano, Renault još uvijek nije objavio konkretne tehničke podatke o ovom automobilu, osim činjenice da ima aluminijsku šasiju i karoseriju.

Novi Alpine A110 će biti otkriven na danu rezerviranom za predstavnike medija ženevskog salona, 7. ožujka u 13:15h, uz izravni prijenos na renaultovom YouTube kanalu i Facebook stranici Alpinea.

Ranije neslužbene informacije govore kako će ovaj automobil pokretati središnje smješteni 1,8-litreni 4-cilindrični turbo motor snage između 250 i 300 KS uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje kotače. Jedino, nije nam baš jasno o kakvom se 1,8-litrenom motoru radi s obzirom da je posljednji takav benzinski pogonski stroj Renault koristio još početkom 1980-ih, a niti Nissan trenutno ne stoji bolje. No, navodno će se raditi o posve novom motoru.

Također, A110 bi trebao imati masu od oko 1000 kg što bi, uz navedenu snagu trebalo zajamčiti vrhunske sportske užitke. Do 100 km/h A110 će ubrzavati za 4,5 sekunde.

Kako Alpine navodi na svojim stranicama, cijena ovog noviteta će se kretati između 55 i 60 tisuća Eura (s francuskim porezom), a proizvodnja će biti povjerena renaultovim pogonima u Dieppeu, izvornom sjedištu Alpinea. Automobil će biti dostupan u tri boje karoserije: plavoj Bleu Alpine, bijeloj Blanc solaire te crnoj Noir profond.

Na kraju dodajmo kako je knjiga narudžbi za ograničenu seriju od 1955 primjeraka izvedbe Première Édition već otvorena, a za rezervaciju ovog automobila je potrebno preuzeti aplikaciju (Android / iOS). Inicijalni polog iznosi 2.000 Eura. Alpine A110 Première Édition će biti dostupan u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švicarskoj te od 2018. u Velikoj Britaniji i Japanu. Prve isporuke se očekuju u drugom dijelu ove godine.

– – –

Posjetite stranice Alpinea

YouTube MP3 - Hotmail
1