Renault predstavio svoj prvi coupe-SUV Arkana

Renault predstavio svoj prvi coupe-SUV Arkana

Prije nekoliko dana smo vas izvijestili kako će Renault u Moskvi na tamošnjem auto salonu predstaviti svoj prvi tzv. coupe-SUV, a sada je i održana premijera ovog automobila C segmenta koji nosi naziv Arkana. Radi se o vozilu prvenstveno namijenjenom ruskom tržištu, na koje stiže sljedeće godine, a s vremenom će stići i na većinu ostalih svjetskih tržišta na kojima je Renault prisutan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako se isprava pretpostavljalo da to uključuje i ona europska posljednji izvještaji kažu kako tome ipak neće biti tako.

Svejedno recimo kako je u Moskvi predstavljena pretprodukcijska izvedba ovog automobila, no potvrđeno je da se konačna produkcijska verzija neće značajnije razlikovati od one konačne. U Renaultu ističu da će ovaj automobil svojim kupcima ponuditi “eleganciju limuzine i čvrstinu SUV-a”, a kada uskoro stigne na tržište Renault bi mogao biti jedan od prvih mainstream proizvođača s coupe-SUV-om u svojoj ponudi.

Iz profila Arkana više izgleda kao limuzina povišene podnice nego kao crossover, a vanjskim dizajnom dominiraju obiteljska svjetla i maska motora, široki lukovi blatobrana, 19-colni kotači, panoramski krov, razni ukrasni elementi i sl. O unutrašnjosti i tehničkim karakteristikama trenutno nema informacija, no Arkana će se temeljiti na modelu Kaptur (nešto veća verzija europskog Captura) i proizvoditi u istoj renaultovoj ruskoj tvornici pa je za očekivati kako će većinu komponenti dijeliti s njim.

Podijeli:
1