Renault predstavio osvježenu izvedbu modela Kadjar

Renault predstavio osvježenu izvedbu modela Kadjar

Renault je upravo predstavio osvježenu verziju svog crossovera srednje veličine, odnosno modela Kadjar koja će premijerno nastupiti na ovogodišnjem pariškom auto salonu početkom listopada. Facelift je obuhvatio vanjštinu i unutrašnjost ovog vozila, no ipak najveću novost čini 1,3-litreni turbo benzinski motor razvijen u suradnji s Daimlerom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Kadjar će ubuduće biti dostupan s novim 4-cilindričnim 1,3-litrenim benzinskim TCe pogonskim strojem snage 103 te 118 kW, odnosno 140 i 160 KS. Obje verzija će biti dostupne sa standardnim ručnim te s opcijskim EDC mjenjačem s dvije spojke. Podsjetimo i da je ovaj motor već dostupan u modelu Scénic, uskoro u Capturu i Méganeu, a općenito se može pohvaliti relativno niskom potrošnjom i razinom štetnih emisija.

Kupce na našem tržištu će vjerojatno posebno interesirati kako je kroz određene promjene prošao i dobro nam poznati 15-litreni dCi koji će u Kadjaru ubuduće razvijati snagu od 84 kW, odnosno 115 KS te najveći okretni moment od 260 Nm. Ovaj će motor također biti moguće upariti sa standardnim ručnim te opcijskim 7-stupanjskim automatski mjenjačem, a dorade su rezultirale i smanjenjem emisije CO2.

Nadalje, u ponudi će se nalaziti i dCi 150 koji će dakle razvijati snagu od 110 kW, odnosno 150 KS (+20 Ks u odnosu na prethodnika) te najveći okreti moment od 340 Nm. Ovaj je motor standardno uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a kupci mogu izabrati između verzija s pogonom na prednje te na sva četiri kotača.

Dodajmo kako će sustav pogona na sva četiri kotača dolaziti s tri načina 2WD, Auto i Lock, dok će izvedbe s prednjim pogonom biti opremljene sustavom Extended Grip koji će poboljšavati prijanjanje kotača na podlogama kao što su pijesak, blato i sl.

Što se vanjštine tiče osvježeni Kadjar će se moći pohvaliti dotjeranom maskom motora i redizajniranim branicima, prednjim i stražnjim svjetlima, LED pokazivačima smjera integriranim u svjetla za dnevnu vožnju, LED svjetlima za maglu i sl. Modeli s vrha ponude dolaze s tzv. shark finn antenom dostupnom u tri broje te dva nova seta naplataka veličine od 17 do 19 cola.

U unutrašnjosti se ističe novi 7-inčni središnji zaslon R-Link 2 infotainmenta, a dotjerane su kontrole klima uređaja i ventilacije, primjetni su novi ukrasi na središnjem stupu i vratima, novi su prekidači električno pomičnih prozora… Također, valja istaknuti i redizajnirana sjedala koja će prema navodima proizvođača osigurati veću raznu komfora te smanjiti umor vozača i putnika, a novost čine i dodatno dostupne presvlake, dva USB priključka otraga i sl.

Podijeli:
1