Renault osvježio pickup Alaskan

Renault osvježio pickup Alaskan

Manje od dvije godine nakon što je stigao na tržište Renault je odlučio osvježiti svoj pickup, odnosno model Alaskan. Glavni razlog facelifta je održati vozilo privlačnim kupcima među sve brojnijom konkurencijom.

Zahvaljujući novom stražnjem ovjesu Alaskanu je sada povećana korisna nosivost na 1,1 tonu, što je povećanje od 127, odnosno 146 kg u usporedbi s prethodnom izvedbom. Kapacitet vuče od 3,5 tone je ostao nepromijenjen. Novi će ovjes doprinijeti povećanju udobnosti smanjenjem vibracija, a imat će utjecaj i na povećanje stabilnosti vozila.

Nadalje, dotjerani Alaskan će se moći pohvaliti i boljim kočničkim sposobnostima. Naime, Alaskan će ubuduće standardno biti opremljen stražnjim diskovima te sustavom automatskog kočenja u nuždi (AEB).

Turbo dizelski 2,3-litreni motor je i dalje dostupan u izvedbama snage 160 i 190 KS, no potonja verzija sada razvija najveći okretni moment od 425 Nm, što je 22 Nm više nego što je bio slučaj ranije. Također, ovaj je motor opremljen sustavom katalitičke redukcije (SCR) što će rezultirati manjom razinom štetnih emisija.

Kao što je i do sada bio slučaj, kupci mogu birati između standardnog 6-stupanjskog ručnog mjenjača te opcijskog automatskog 7-stupanjskog prijenosa.

Alaskan će ubuduće biti dostupan s novim renaultovim infotainmentom kompatibilnim sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay, kamerom od 360 stupnjeva, kao i novim sigurnosnim sustavom koji smiruje zanošenje prikolice. Također, dodatno su poboljšani sustav pomoći pri vožnji nizbrdo te sustava pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Novosti stylinga se odnose samo na nove 17-colne kotače, koji će zamijeniti dosadašnje 16-colne naplatke. U ponudi će se naći i novi 18-colni naplatci.

Osvježeni Alaskan na tržište stiže ove jeseni.

Podijeli:
1