Renault-Nissan na putu da postane najveći svjetski proizvođač?

Renault-Nissan na putu da postane najveći svjetski proizvođač?

Šef francusko-japanskog proizvođača automobila Carlos Ghosn je svakako jedan od najzaslužnijih za revitalizaciju i rast Renault-Nissana, no čini se kako bi ih do kraja ove godine rezultat rasta mogao dovesti na sam vrh.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Ghosn je u svom intervjuu AutoNewsu rekao da bi Renault-Nissan mogao ovu godinu završiti kao proizvođač s najviše prodanih automobila na svijetu, odnosno da bi s trenutnog trećeg mjesta trebao prijeći Toyotu i Grupu Volkswagen.

Nadalje, Ghosn kaže kako im u Renault-Nissanu to nije bio plan, no u prva četiri mjeseca ove godine su prodali 3,02 milijuna vozila i trend je takav da bi do kraja godine lako mogao preskočiti Toyotu, koja je u spomenutom razdoblju prodala 3,06 milijuna, te Grupu Volkswagen koja je u prva četiri mjeseca dosegla brojku od 3,32 milijuna prodanih automobila.

Glavni aduti Renault-Nissana su SUV-ovi poput X-Traila, Dustera i sl, modela Leaf i Zoe koji su vodeći u svojim segmentima, a svoju ulogu u svemu će svakako imati i nedavno kupljeni Mitsubishi koji je u prošloj godini prodao skoro milijun vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1