Renault najavljuje koncept 4×4 posvećen legendarnoj “četvorki”

Renault najavljuje koncept 4×4 posvećen legendarnoj “četvorki”

Na pariškom salonu automobila, koji počinje 17. listopada, Renault će predstaviti potpuno novi koncept, posvetu kultnom modelu Renault 4, u sasvim ekstremnom izdanju

Bliži nam se jedan od najznačajnijih sajmova u svijetu autoindustrije, Paris Motor Show, koji svoja vrata otvara 17. listopada, nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom. Na njemu će domaći proizvođač, Renault, među ostalim prikazati i jedan zanimljivi koncept, čije konture su otkrivene ovih dana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Po obliku je jasno da će to biti retro model, inspiriran legendarnim Renaultom 4 i posvećen tom klasiku. Bit će to prije svega demo automobil kojim kompanija želi učvrstiti svoju namjeru u elektrifikaciji i modernizaciji asortimana te odati počast svojem bogatom naslijeđu. Konceptni terenac imat će pogon 4×4, bit će moderan i potpuno na električni pogon.

Iz Renaulta kažu kako su dizajneri posvetili posebnu pozornost tome da ovo bude suvremeni automobil, ali i redizajn modela koji je ostavio traga u autoindustriji 1960-ih, ’70-ih i ’80-ih godina. Trebao bi, k tome, biti prilagođen mlađoj publici, ali istodobno i obilježiti 25. obljetnicu humanitarnog relija 4L Trophy.

Sprijeda će ovaj koncept neodoljivo nalikovati na Renault 4, dok bočni pogled otkriva da je riječ o oklopljenom terencu za offroad i slobodno vrijeme. Dodatak je to liniji novih i uzbudljivih koncepata te nastavak priče pokrenute s nedavno predstavljenim modelom Renaulta 5 “za driftere“.

YouTube MP3 - Hotmail
1