Renault najavio novi Clio – premijera u ponedjeljak

Renault najavio novi Clio – premijera u ponedjeljak

Renault će početkom sljedećeg tjedna predstaviti novu generaciju svog popularnog subkompaktnog automobila. Dakako, riječ je o modelu Clio, a ne priloženim slikama možete vidjeti nekoliko fotografija tog automobila, odnosno detalja s njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako vidimo da će peta generacija Clia imati sličnu masku motora trenutnom Cliu te kako će na njoj i dalje dominirati velika renaultova značka. Na bočnim stranicama će se nalaziti kromirane trake s natpisom Clio, a slike interijera upućuju na upotrebu kvalitetnijih materijala te novi upravljač, sjedala, presvlake i sl.

Što se dizajna općenito tiče, možemo očekivati značajan utjecaj trenutnog Méganea, kao što je pokazala fotografija makete o kojoj smo vas nedavno izvijestili. To posebno vrijedi kada je riječ o prednjim i stražnjim svjetlima, staklenim površinama i sl.

O tehničkim karakteristikama novog Clia za sada nema konkretnijih informacija, no znamo da će se ovaj model temeljiti na platformi CMF-B koju će dijeliti sa sljedećim Capturom. Pokretat će ga nekoliko ekonomičnih benzinskih (1.0 i 1.3) i dizelskih (1.5) turbo motora, a očekuju se hibridna i plug-in hibridna izvedba. Vrh ponude će činiti Clio RS s 1,8-litrenim turbo motorom iz Méganea RS u kojem razvija snagu od 280 KS te najveći okretni moment od 390 Nm. U Clio RS će se ugrađivati njegova nešto slabija izvedba.

Prvi javni nastup za širu javnost će biti onaj na predstojećem ženevskom auto salonu početkom ožujka, a prodaja bi trebala započeti u drugoj polovici godine. Prema trenutno dostupnim informacijama u ponudi bi se trebali naći hatchback s petorim vratima te karavanski model, a možda im se pridruži i manji crossover koji će se smjestiti ispod Captura.

Podijeli:
1