Renault u Monaku predstavio Mégane RS

Renault u Monaku predstavio Mégane RS

Renault je upravo protekli F1 vikend u Monaku iskoristio za najavu skorašnjeg dolaska RS izvedbe trenutne generacije modela Mégane. Točnije, posjetitelji su mogli vidjeti ovaj automobil u akciji na samoj stazi, a za upravljačem se nalazio renaultov F1 vozač Nico Hülkenberg.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Renault za sada nije otkrivao nikakve tehničke pojedinosti o automobilu, osim što je potvrđeno kako će se uz standardni ručni mjenjač kupcima biti ponuđen i opcijski automatski EDC mjenjač s dvije spojke.

Vjeruje se da ovaj automobil pokreće turbo 2,0-litreni 4-cilindrični motor snage oko 300 KS, iako neki tvrde da bi se moglo raditi o 1,8-litrenoj jedinici iz modela Alpine A110. U svakom slučaju zadržat će pogon na prednje kotače, a tu su i diferencijal s blokadom proklizavanja kao i opcijski sustavom upravljanja na sva četiri kotača. Dakamo, kupci mogu očekivati i dorađeni sportsi ovjes, snažnije kočnice, unaprjeđeni upravljač, agresivni aero paket i sl.

Službena premijera će se održati na frankfurtskom auto salonu u rujnu, no za vjerovati je da će online dio biti odrađen ranije. Prodaja novog Méganea RS će započeti najkasnije početkom iduće godine.

Podijeli:
1