Hotmail, gmail log in, fb log in'

Renault Mégane RS – nove slike

Renault Mégane RS – nove slike

Renault će prema ranije objavljenom planu službeno predstaviti RS izvedbu trenutne generacije modela Mégane 12. rujna, no već sada više-manje znamo kako će ovaj automobil u konačnici izgledati. Naime, već su internetom kružile razne fotografije, kao i patentne skice o čemu smo vas nedavno izvijestili, a sada stižu nove slike koje u potpunosti otkrivaju dizajn prednjeg i posebno stražnjeg kraja ovog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Slike nisu najbolje kvalitete niti veličine no jasno se vide pojedini novi elementi specifični za RS verziju s kojima će se lako razlikovati ne samo od standardnih, već i od GT izvedbe. Posebno se ističu novi elementi aero paketa poput novog prednjeg i stražnjeg branika, stražnjeg difuzora, pragova i sl, a tu su i nova maska motora, nova svjetla za maglu, trapezoidni završetak ispuha… Dakako, tu su i RS oznake.

Sve u svemu za vjerovati je da je na priloženim slikama produkcijski model za kojeg još uvijek ne znamo koji će ga motor pokretati. Naime, znamo da će se raditi o 4-cilindričnom turbo benzincu, no nije poznato hoće li biti riječ o 2,0 ili 1,8-litrenom pogonskom stroju iz modela Alpine A110.

U svakom slučaju motor razvijati snagu od oko 300 KS koja će se na podlogu prenositi putem s 6-stupanjskog ručnog te opcijskog automatskog mjenjača s dvije spojke, kao i pogona na prednje kotače. Također, novi bi Mégane RS trebao biti opremljen 4Control sustavom upravljanja na sva četiri kotača, a kupcima će na izboru dvije verzije podvozja, Sport i Cup.

Na kraju dodajmo da će novi Mégane RS, za razliku od svog prethodnika koji je bio dostupan samo u coupe izvedbi, dolaziti samo kao hatchback.

1