Renault K-ZE – budući pristupačni električni crossover

Renault K-ZE – budući pristupačni električni crossover

Renault je u Parizu predstavio novi konceptni model K-ZE, koji izravno najavljuje budući produkcijski crossover s električnim pogonskim sklopom. Štoviše, produkcijski bi se model na tržištu trebao pojaviti već tijekom sljedeće godine, a cijenom bi trebao biti pristupačan širem broju kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vizualno K-ZE podsjeća na futurističku izvedbu modela Kwid, no francuski proizvođač nije potvrdio na kojoj se platformi ovaj model temelji. K u imenu bi svakako moglo dolaziti od Kwida, a ZE jasno upućuje na Zero Emission, odnosno činjenicu da ga pokreće električni pogonski sklop. Konkretnijih podataka za sada nema, no ugrađena baterija omogućuje autonomiju od 250 km. Bateriju je pak moguće puniti putem kućne utičnice te javno dostupnih punjača.

Nadalje, K-ZE je opremljen naprednim infotainmentom koji ujedinjuje povezivost s internetom, navigaciju, kameru za vožnju unatrag i sl.

Produkcijska izvedba ovog automobila će na tržište stići već tijekom sljedeće godine, a prvo će biti lansiran u Kini. Za sada nema informacija o dostupnosti u Europi, no u Renaultu su potvrdili svoju odlučnost u namjeri da na Starom kontinentu ubrzano prošire ponudu hibridnih i električnih vozila posebno u B i C segmentu. Tako će sljedeći Clio biti dostupan s hibridnim, a Captur i Mégane plug-in hibridnim pogonskim sklopovima.

Renault je predstavio i sustav Augmented Editorial Experience (AEX) koji je opisan kao “nova vizija buduće mobilnosti” te kao sustav koji “pretvara putovanje u novo iskustvo koje nadilazi samu vožnju i sam automobil.”

Podijeli:
1