Renault EZ-Ultimo – koncept udobne električne budućnosti

Renault EZ-Ultimo – koncept udobne električne budućnosti

Renault je na pariškom auto salonu predstavio futuristički konceptni model EZ-Ultimo s kojim nam ovaj francuski proizvođač predstavlja svoju viziju električne mobilnosti budućnosti koja se nastavlja na ranije studije EZ. Konkretnije, Ultimo je “vizija luksuznog prijevoza za sve”, a u Renaultu žele da se ovaj model smatra “ekstenzijom vlastitog doma, hotela ili putničkog zrakoplova.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

EZ-Ultimo je dakako električno pokretan te opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine, a zamišljen je kao vozilo koje će svojim putnicima služiti prema potrebi. Drugim riječima, prikladan je za poslovnu i privatnu upotrebu te prilagodljiv potrebama pružatelja usluge prijevoza.

EZ-Ultimo dijeli svoj električni pogon sa studijama EZ-Go i EZ-Pro, no u Renaultu za sada ne otkrivaju pojedinosti o njemu.

Proizvođač kaže kako je ova studija inspirirana modernom arhitekturom i francuskim stilom te kako će kupcima ponuditi komfor potreban za opuštanje i koncentraciju. Kabini se pristupa putem automatski otvorivih vratiju, a unutra će ih dočekati pomična i rotirajuća sjedala. Također, tu su materijali poput drveta, mramora i kože, a posebnu stavku čini sustav AEX, odnosno Augmented Editorial Experience. Radi se o novoj generaciji infotainmenta koja kombinira “individualizirani premium sadržaj s multimedijalnim iskustvom i mobilnošću.”

Podijeli:
1