Renault e-Plein Air – retro ljetni gušti

Renault e-Plein Air – retro ljetni gušti

Renault je predstavio one-off model e-Plein Air s kojim obilježava desetu godišnjicu 4L International, odnosno okupljanja ljubitelja modela Renault 4, koji je također poznat pod oznakom 4L (Quatrelle).

Francuski je proizvođač za ovu posebnu priliku odlučio proizvesti modernu izvedbu verzije Plein Air, a riječ je o modelu bez krova i vrata koji je u originalu predstavljen 1968. Na razvoju i proizvodnji ovog automobila su sudjelovali odjeli Renault Classic i Renault Design, kao i Melun Rétro Passion koji je specijaliziran za izradu dijelova klasičnih francuskih automobila.

Moderni elementi uključuju modernizirani dizajn, no najznačajnija novost je električni pogonski sklop. Inače, riječ je o pogonu preuzetom iz modela Twizy. Nažalost iz Renaulta nisu objavili nikakve dodatne konkretnije detalje vezane uz ovaj automobil, no vjerojatno je riječ o skromnim performansama i skromnoj autonomiji.

Izostanak krova i vrata te retro-šik dizajn vozilo se čini kao idealno za kraće vožnje na plažu i ljetni noćni izlazak. Uz vesela dvobojna sjedala tu je i pletena košara u kojoj možete ponijeti sve ono što vam je potrebno za dan u prirodi.

Podijeli:
1