Renault Clio pretvoren u – tenk

Renault Clio pretvoren u – tenk

Maleni gradski automobil koji je vrlo čest prizor na našim cestama, zahvaljujući nizozemskim kreativcima i njihovom YouTube kanalu dobio je neobičnu, i k tome vrlo zabavnu, preradu

Nizozemci koji stoje iza YouTube kanala MasterMilo do sada su radili na restauraciji jednog starog kineskog tenka, bavili se s nekoliko usputnih projekata, a najnoviji video blog vrti im se oko prerade – Renault Clia. I to ne bilo kakve prerade. Naime, nizozemski inženjer “majstor” Milo naumio je Renaultov kompaktni gradski automobil pretvoriti u – tenk.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi korak u tome bilo je skidanje kotača i postavljanje pravih tenkovskih gusjenica s osnovnog Clia II, uz manje prerade i korištenje automobilskih kotača umjesto metalnih s originalnog tenka. Potom su na krov Renaulta postavili i kupolu s topovskom cijevi te cijeli automobil obojali u (donekle) kamuflažne boje.

Drugi korak bilo je testiranje ovako nadograđenog automobila u vožnji naprijed-nazad, a u trećem videu Milo ga je uspio navesti i na skretanje, za što je bilo potrebno ugraditi dodatne komande. Upravljač, pretpostavljate i sami, u konfiguraciji s gusjenicama nije imao nikakvu svrhu, pa su ga odmah uklonili.

Cijela avantura prerade Clia II u “gradski tenk” može se pogledati na ovom YouTube kanalu u tri dijela. Vjerojatno vam nećemo pokvariti užitak gledanja ako kažemo da su najveća “žrtva” ovog projekta bili skromni Cliov motor i spojka, nedovoljno snažna za ovakvu grdosiju, pa video serijal, barem za sada, završava u oblaku dima…

YouTube MP3 - Hotmail
1