Renault Captur PHEV s električnom autonomijom od preko 45 km

Renault Captur PHEV s električnom autonomijom od preko 45 km

Kada je prije par mjeseci Renault prvi put predstavio novu generaciju modela Captur, najavljena je i njegova plug-ih hibridna (PHEV) izvedba. Tada iz Renaulta nisu otkriveni nikakvi konkretniji tehnički detalji o ovom vozilu, no sada doznajemo nekoliko informacija o njegovom pogonskom sklopu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Automobile Magazine tvrdi kako će ovaj novitet pokretati kombinacija 1,-litrenog benzinca snage 90 KS te električnog motora snage 70 KS. Uz kombiniranu snagu od oko 160 KS plug-in hibridni Captur bi trebao biti poprilično živahno vozilo.

Još važnije je da će svojim vozačima ponuditi i sasvim zadovoljavajuću električnu autonomiju. Točnije, spomenuti izvor tvrdi da će se u ovaj model ugrađivati baterija kapaciteta oko 10 kWh, a to bi trebalo biti dovoljno za autonomiju od oko 45 do 50 km. U električnoj vožnji najveća će brzina biti ograničena na 135 km/h.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom sljedećeg proljeća, a isti bi se pogonski sklop lako mogao naći i u drugim srodnim modelima. Primjerice, očekuje se istovrsna izvedba osvježenog modela Megane, potom novog nissanovog Jukea i sl.

1