Renault Austral bit će novi SUV francuske marke

Renault Austral bit će novi SUV francuske marke

Renault za ovu godinu najavljuje novi SUV u C-segmentu, Austral, kojim misli osvojiti ovaj segment. Bit će to, prema riječima glavnog dizajnera, elegantan i tehnološki napredan automobil, a ujedno i nasljednik Kadjara

Zadržavajući prepoznatljive karakteristike modela iz aktualne ponude Renaulta, timovi dizajnera nastojali su stvoriti suvremeno, elegantno i luksuzno vozilo, oblika SUV-a, koje će se smjestiti u popularni C-segment.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zadržane su temeljne karakteristike koje SUV-ove čine privlačnima (proporcije, omjeri, prevjesi, dimenzije kotača) uz dodatak nešto naglašenijih ramena. Rezultat je SUV, čiju siluetu je Renault sada podijelio s javnošću.

“Nova era dizajna”

Dizajn Renaultovih vozila dugo je bio nadahnjivan, kako to oni sami vole naglasiti, senzualnošću živog svijeta, a sada ulazi u novu eru. Primjer su toga linije koje se protežu iznad lukova blatobrana, čime odaju nov pristup strukturnom oblikovanju te omogućuju izgradnju snažnog i oštrog profila. Snažne i dinamične linije Australa odraz su novog dizajnerskog jezika marke – poručuju iz francuske kompanije.

“Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi djelovao dinamično i elegantno. Njegova kvaliteta vidljiva je već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je uglađenijom kako biste već pri prvom susretu s automobilom stekli dojam kvalitete”, izjavio je Gilles Vidal, njihov direktor dizajna.

Svjetla s optičkim vlaknima

Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju odmak od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravnini s tlom. Austral će se tako isticati oštrim i dinamičnim linijama, naglašenim bočnim linijama, ali i novim oblikom svjetala.

Prednja i stražnja svjetla ističu se i na prvim objavljenim fotografijama. Dva velika stražnja svjetla u obliku slova C stapaju se sa središnjim logotipom. Svjetla su opremljena tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo dosad mogli vidjeti samo u Méganeu E-TECH Electric, izrađena su od pleksiglasa te sadržavaju linije i uzorke koji su urezani izravno u površinu i sam pleksiglas.

Renault Austral trebao bi se na tržištu pojaviti krajem godine.

 

1