Renault Arkana – stiže novi francuski SUV

Renault Arkana – stiže novi francuski SUV

Renault je krajem lipnja objavio teaser svog novog SUV-a, odnosno crossovera koji će biti premijerno predstavljen prije kraja mjeseca na ovogodišnjem moskovskom auto salonu. Sada je francuski proizvođač potvrdio kako će se raditi o kompaktnom crossoveru koji će nositi ime Arkana, prema latinskom arcanum što se može prevesti kao tajna, skriveno, misteriozno i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi teaser nam je dao uvid u prednji kraj ovog automobila, a drugi nam otkriva naziv te dio stražnjeg kraja ovog automobila koji će se svakako uvelike ugledati na modele kao što su Megane i Talisman. Također, ovaj novitet bi trebao biti tzv. coupe-SUV što znači dinamičnija linija krova, atraktivniji dizajn i sl, odnosno cijenom pristupačnija alternativa BMW-u X4, mercedesovom GLC Coupeu te aurdijevom Q4 koji stiže sljedeće godine.

Konkretnijih podataka o samom vozilu za sada nema, no očekuje se kako bi mu osnovu ustvari trebao činiti model Kaptur. Podsjetimo, Kaptur je nešto veća izvedba europskog Captura i možemo ga svrstati u C segment, a proizvodi se u Rusiji za tamošnje tržište. Za razliku od Kaptura Arkana će biti globalno dostupan automobil, dok bi proizvodnja također trebala biti povjerena renaultovim ruskim pogonima.

Uskoro više.

Podijeli:
1