Hotmail, gmail log in, fb log in'

Renault 4EVER Trophy: oživljena legenda

Renault 4EVER Trophy: oživljena legenda

Prema najavama, Renault je na salonu automobila u Parizu otkrio svoj revitalizirani model – Renault 4EVER Trophy donosi električni pogon na 4 kotača i opremu spremnu za avanture

Ikona francuske automobilske industrije s kraja prošlog stoljeća, Renault 4, dobio je moderniziranu, elektrificiranu i oklopljenu inačicu za novo doba: Renault 4EVER Trophy. Ovaj je automobil otkriven na salonu automobila u Parizu, a dio je posvete legendarnoj “četvorci” te proslava 25. obljetnice humanitarnog relija 4L Trophy. Svojim bi karakterom i drugim odlikama treba poslužiti kao smjernica za daljnji razvoj SUV-ova u B segmentu, kažu iz francuske kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Renault 4 ne proizvodi se već 30 godina, ali i dalje je jedan od najprepoznatljivijih predstavnika retro automobila. Njegov poznati oblik karoserije te karakteristični svjetlosni potpis zadržani su i u novom konceptu. On je nadograđen naglašenim lukovima blatobrana i oklopljen sa svih strana zaštitnom plastikom, ističući tako karakter terenskog vozila, dok je cijeli automobil prožet modernim tehnologijama.

Sprijeda se ističu Matrix LED svjetla, sa svih strana tu su vidljivi ružičasti umeci, a ostatak karoserije izveden je dvobojno. Veliki kotači, promjera 19″, također dolaze s terenskim naplacima, ali i svaki sa svojim kompresorom, kako bi se pritisak u gumama mogao aktivno prilagođavati zahtjevima terena. Iako je izvorno zamišljen kao terenac, 4EVER Trophy bit će, vjeruju u Renaultu, čest prizor i na gradskim i seoskim cestama.

Već sada najavljuju da će ovaj model ići i u serijsku proizvodnju. Zasnovan je na modularnoj platformi CMF-BEV, koja jamči dobre performanse, doseg i ponašanje na cesti, bez kompromisa u dizajnerskom smislu. U tržišnom smislu, pak, cilja se na dosadašnje kupce Renaulta Captur. Renault 4EVER Trophy u komercijalnoj će se verziji proizvoditi u Francuskoj.

Od tehničkih detalja, za sada je su objavljene tek dimenzije vozila. Dužina mjeri 4.160 mm, širina 1.950 mm, a visina čak 1.900 mm. Međuosovinski razmak je 2.570 mm, a pogon će biti potpuno električni.

1