Redizajnirana SEAT Ateca 2020: atraktivnija i pametnija

Redizajnirana SEAT Ateca 2020: atraktivnija i pametnija

SEAT Ateca s novom redizajniranom verzijom postaje potpuno povezana, sigurnija, ali s nešto robusnijim offroad karakterom. Novi motori TSI i TDI varijante imaju zadatak smanjiti emisije ispušnih plinova

Marka SEAT osvježila je svoj uspješni model Ateca predstavljanjem verzije 2020. Redizajnirano vozilo odlikovat će se atributima kompaktnog SUV vozila te ponešto osvježenim izgledom kako u unutrašnjem tako i vanjskom dijelu vozila, povezanim korisničkim iskustvom, poboljšanim razinama sigurnosti i udobnosti te većom učinkovitošću motora.

Model Ateca postao je jedno od uspješnijih vozila marke i prodao se u više od 300.000 primjeraka od njegova predstavljanja 2016. godine. Novi model SEAT Ateca 2020 predstavlja evoluciju izvornog proizvoda, a njegov je cilj nadovezati se na uspjeh prethodnika tako što će učvrstiti naš položaj u jednom od najvažnijih tržišnih segmenata,” rekao je Carsten Isensee, predsjednik uprave marke SEAT i potpredsjednik marke nadležan za financije i IT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovogodišnji model SEAT Ateca dizajniran je i razvijen u Barceloni, a proizvodi se u Kvasinyju u Češkoj.

Novi model SEAT Ateca 2020 dobio je novi vanjski dizajn te redizajniranu unutrašnjost. Isto tako ovaj model donosi prednja i stražnja LED svjetla unutar serijske opreme, te dinamične žmigavce.

Automobil je u novoj inačici potpuno povezan unutar i izvan automobila uz SEAT CONNECT. Također, sustav prepoznavanja glasa (koji se aktivira izgovaranjem pozdravne fraze u španjolskom jeziku “Hola Hola”) korisnicima omogućuje interakciju s novim 9,2″ infotainment sustavom upotrebom prirodnog govora na opcijskim jezicima.

Sigurnost i praktičnost

Uz prediktivnu automatsku regulaciju razmaka te sustave Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist te Side Assist i Exit Assist, nova SEAT Ateca donosi najnaprednije sustave pomoći vozaču i nudi optimalnu zaštitu u svakoj situaciji vožnje, zbog čega bi trebala biti jedno od najsigurnijih i najpraktičnijih vozila u segmentu.

Također, SEAT Ateca sadrži novu opremu za udobnost kao što su grijani upravljač, Climacoat vjetrobransko staklo za sve vremenske uvjete ili potpora za manevriranje prikolicom Trailer Assist.

Redizajnirani model SEAT Ateca opremljen je cijelim nizom novih i poboljšanih pogonskih sustava, kako benzinskih (TSI u inačicama 1,5 i 2,0) tako i dizelskih (2,0 TDI), kojima se smanjuje utjecaj vozila na okoliš uz niže emisije ispušnih plinova u usporedbi s prethodnim modelom.

Podijeli:
1