Red Bull Racing i Aston Martin spremaju nekoliko novih modela

Red Bull Racing i Aston Martin spremaju nekoliko novih modela

Partnerstvo između Aston Martina i F1 momčadi Red Bull Racing bi prema svemu sudeći trebalo izroditi puno nekoliko novih sportskih automobila pa bi ranije potvrđeni i u konceptnoj formi predstavljeni model Valkyrie slobodno mogli nazvati tek početkom jednog sjajnog prijateljstva.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Christian Horner, šef Red Bull Racinga, je potvrdio kako zajedno s Astonom rade na nekoliko različitih projekata. Pored modela Valkyrie u cestovnoj i trkaćoj izvedbi Horner je potvrdio i rad na novitetu sa središnje smještenim motorom koji bi bio konkurencija McLarenu 720S i Ferrarijju 488 GTB. Horner je ovaj model nazvao “003”, a neki su ga označili i kao baby Valkyrie.

Dok bi se Valkyrie uskoro mogao naći na prometnicama u svrhu daljnjeg razvoja i testiranja, 003 ne treba očekivati prije 2020. Unatoč tome već sada su se pojavile informacije kako će ovaj novitet biti pokretan hibridnim pogonskim sklopom čiju će osnovu vrlo vjerojatno činiti AMG-ov 4.0 bi-turbo V8, a kombinirana snaga će mu se kretati oko 750 do 800 KS. Radi se o pogonskom sklopu koji će se naći i u AMG-u GT 4-Door Coupeu.

Recimo i da je sam šef Astona Andy Palmer izjavio kako će se taj model dizajnom ugledati na Valkyrie. Štoviše dodao je i da već postoji pune veličine pa je vanjski izgled gotovo pa riješena stvar, a Palmer je dodao i kako se ovaj automobil, unatoč nekim nagađanjima, neće temeljiti na monocoqueu od ugljičnih vlakana jer to “nije optimalno rješenje.”

Na kraju dodajmo i da Aston i Red Bull rade na još jednom sportskom modelu sa središnje smještenim motorom koji bi se smjestio između ekstremnog modela Valkyrie i 003. Autocaru navodi da je informaciju dobio do spomenutog astonovog šefa koji je rekao i da se razvoj ovog trećeg, odnosno srednjeg automobila vodi pod kodnim imenom “Valkyrien brat”, a cijena će mu se navodno kretati oko 1,5 milijuna Eura.

Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no svakako možemo očekivati da će osnovu činiti monocoque od ugljičnih vlakana. Pretpostavlja se kako će osnovu njegovog pogonskog sklopa također činiti bi-turbo V8 motor, no njegova snaga će biti veća od modela 003. Jedan od ovih modela bi lako mogao ponijeti naziv Vanquish koji je trenutno u “mirovanju.”

Podijeli:
1