QX Inspiration – električno lice Infinitija

QX Inspiration – električno lice Infinitija

Infiniti je pred predstojeću premijeru na detroitskom NAIAS-u, otprilike mjesec dana nakon objave prvog teasera, objavio prve fotografije svog novog konceptnog modela pod nazivom QX Inspiration. Riječ je o električno pokretanom crossoveru koji izravno najavljuje dolazak barem jednog sličnog produkcijskog modela koji bi se na tržištu trebao pojaviti u bliskoj budućnosti.

Točnije, QX Inspiration najavljuje dolazak “high-performance crossovera s visokom autonomijom.” Također, ova studija nam daje i detaljan uvid u novu infinitijevu filozofiju dizajna, odnosno budući infinitijevi modeli će se vanjskim izgledom ugledati na futuristički QX Inspiration.

Nadalje, ovaj koncept je opremljen kamerama umjesto klasičnih retrovizora. Iz Infinitija poručuju kako će njihova električno pokretana vozila imati prostran interijer, a u slučaju samog QX Inspirationa poručuju da je interijer ručno izrađen koristeći tradicionalne tehnike i materijale, a sve je inspirirano “suptilnom japanskom senzualnošću.”

Konkretnijih tehničkih podataka za sada nema te znamo samo da se ovaj model temelji na novoj platformi razvijenoj isključivo za buduća električna vozila. O motorizaciji, baterijama i sl. trenutno nema nikakvih informacija, no premijera će se održati najkasnije početkom idućeg tjedna pa ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1