QX Inspiration – električno lice Infinitija

QX Inspiration – električno lice Infinitija

Infiniti je pred predstojeću premijeru na detroitskom NAIAS-u, otprilike mjesec dana nakon objave prvog teasera, objavio prve fotografije svog novog konceptnog modela pod nazivom QX Inspiration. Riječ je o električno pokretanom crossoveru koji izravno najavljuje dolazak barem jednog sličnog produkcijskog modela koji bi se na tržištu trebao pojaviti u bliskoj budućnosti.

Točnije, QX Inspiration najavljuje dolazak “high-performance crossovera s visokom autonomijom.” Također, ova studija nam daje i detaljan uvid u novu infinitijevu filozofiju dizajna, odnosno budući infinitijevi modeli će se vanjskim izgledom ugledati na futuristički QX Inspiration.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj koncept je opremljen kamerama umjesto klasičnih retrovizora. Iz Infinitija poručuju kako će njihova električno pokretana vozila imati prostran interijer, a u slučaju samog QX Inspirationa poručuju da je interijer ručno izrađen koristeći tradicionalne tehnike i materijale, a sve je inspirirano “suptilnom japanskom senzualnošću.”

Konkretnijih tehničkih podataka za sada nema te znamo samo da se ovaj model temelji na novoj platformi razvijenoj isključivo za buduća električna vozila. O motorizaciji, baterijama i sl. trenutno nema nikakvih informacija, no premijera će se održati najkasnije početkom idućeg tjedna pa ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1