Prvi pogled na Suzuki Swift nove generacije

Prvi pogled na Suzuki Swift nove generacije

Japanski proizvođač na domaćem će sajmu, Japan Mobility Show 2023, predstaviti novi koncept na kojem će se zasnivati sljedeća generacija popularnog Swifta, kao i još nekoliko zanimljivih modela

Suzuki je najavio izloške kojima će privlačiti pozornost na nadolazećem salonu automobila Japan Mobility Show 2023 u Tokiju. Tamo će na svojem izložbenom prostoru svojim kupcima predstaviti različite inicijative kojima kroče prema ugljično neutralnoj budućnosti u mobilnosti. Posjetitelji će moći vidjeti niz koncepata malenih električnih vozila, poput mopeda i motocikala, osobnih teretnih vozila i autonomnih robota, pa čak i leteći automobil koji razvijaju s kompanijom SkyDrive.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, ono što će ljubitelje automobila sigurno najviše privući su koncepti putničkih vozila, koja će biti namijenjena prodaji na širokom svjetskom tržištu. U tom segmentu primat sigurno odnosi popularni Suzuki Swift, u novoj generaciji za sada tek priređen kao koncept.

Swift ostaje na benzinu

Prema objavljenoj slici, Swift ostaje prepoznatljive linije i karaktera, no iz japanske kompanije kažu da će iskustvo vožnje biti dodatno uzbudljivo, zabavno te dizajnerski dotjerano. Swift će u sljedećoj iteraciji dobiti napredne sustave za pomoć vozaču, izbjegavanje nezgoda, ali i – visoko efikasni motor na fosilna goriva. Dakle, od električnog Swifta i dalje ništa.

Električni SUV-ovi

Elektrifikaciju će doživjeti komercijalno isplativiji segment, onaj SUV-a. Model najavljen kao Suzuki eVX bit će njihov prvi strateški globalni automobil. Prvi puta je prikazan u Indiji početkom godine, a sada pred publiku dolazi s dodatno dorađenim interijerom. Bit će to punokrvni 4X4 SUV, s elektroničkom kontrolom pogonskog sustava i svih kotača, a objavljene su tek osnovne specifikacije. U dužinu će eVX mjeriti 4,300 mm, bit će širok 1.800, a visok 1.600 mm, dok će mu doseg s jednim punjenjem baterije biti do 500 kilometara.

Suzuki eVX

Još jedan koncept namijenjen privatnim kupcima je i eWX, omanji crossover monovolumen, također električnog pogona. Zabavnog je izgleda i prijateljskog “lica”, praktičan i futuristički nastrojen, osmišljen za lako kretanje gradom. Dimenzijama mjeri tek 3.395 mm u dužinu, 1.475 mm širine te 1.620 mm visine, uz planirani doseg s jednim punjenjem od, za gradsku vožnju sasvim dovoljnih, 230 kilometara.

Suzuki eWX

YouTube MP3 - Hotmail
1