Električni Volvo s autonomijom od 400 km

Električni Volvo s autonomijom od 400 km

Volvo je potvrdio kako će njegov prvi električni automobil, koji će na tržište stići tijekom 2019, imati autonomiju od najmanje 400 km, a cijena će mu na američkom tržištu kretati između 35.000 i 40.000 Dolara. Također, potvrđeno je i da će mu baterije imati kapacitet od 100 kWh.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ocijenjeno je da električni automobil s manjom autonomijom nema što raditi na tržištu, dok bi navedena cijena trebala učiniti automobil dovoljno prihvatljivim za većinu kupaca zainteresiranih za električne automobile. Odluka bi trebala biti donijeta u narednih nekoliko mjeseci, a isto vrijedi i za naziv ovog noviteta.

Izvori navode kako Volvo navodno još uvijek nije donio konačnu odluku hoće li električni model biti izvedba nekog od automobila iz standardne ponude ili će se raditi o u potpunosti novom vozilu. Konačna odluka će vjerojatno biti na marketingu, no ono što je sigurno je to da će se ovaj automobil temeljiti na SPA (serija 60 i 90) ili još vjerojatnije na CMA (serija 40) platformi, a za obje je još ranije potvrđeno da podržavaju i električne pogonske sklopove.

YouTube MP3 - Hotmail
1