Prvi električni Volvo u hatchback izdanju?

Prvi električni Volvo u hatchback izdanju?

Prema posljednjim saznanjima Volvo će svoj prvi u potpunosti električni automobil lansirati tijekom sljedeće godine i navodno bi se trebalo raditi o novom hatchbacku koji će biti blizak konceptnom modelu 40.2 (na slici). Tako barem tvrdi britanski Autocar koji se poziva na insajderske izvore, a doznajemo i da će ovaj novitet biti dio linije 40 te veličinom sličan modelima S40 i V40.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osnova ovog automobila će biti platforma CMA (Compact Modular Architecture) koja je namijenjena za različite pogonske sklopove, uključujući i one električne. Za sada nema službenih potvrda, no navodno u Volvu ciljaju na autonomiju od oko 500 km.

Točnije, to bi bila autonomija s baterijama najvećeg kapaciteta, a navodno će dotični model biti dostupan u nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterija. Slično bi navodno trebalo vrijediti i za snagu električnih motora koji će ga pokretati.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više, odnosno da će Volvo već tijekom ove godine predstaviti najavni koncept tog vozila, a prva prilika za tako nešto je skorašnji ženevski auto salon.

Podijeli:
1