Prve fotografije novog BMW-a X3

Prve fotografije novog BMW-a X3

Kao što smo vas izvijestili krajem prošlog tjedna BMW kasnije tijekom današnjeg dana planira predstaviti novu generaciju modela X3 u BMW-ovom američkom sjedištu u Spartanburgu, u Južnoj Karolini, no čini se da nisu svi dobili tu obavijest. Naime, BMW-ova hongkonška podružnica je tijekom vikenda objavila prve fotografije ovog automobila koji će službenu premijeru imati u rujnu u Frankfurtu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko na priloženim slikama možemo vidjeti novi X3 će u osnovi predstavljati daljnju evoluciju dizajna postojećeg modela s nešto mekšim linijama, modernijim svjetlima, većom maskom motora te raznim drugim moderniziranim detaljima koji su usklađeni s ostatkom novije BMW-ove ponude. Slično je i s interijerom koji će se posebno ugledati na novu seriju 5.

Tehničkih podataka za sada nema, no čini se kako je produljen međuosovinski razmak. Raniji izvjetaji su upućivali na to da će se ovaj model temeljiti na platformi CLAR koju koriste ostali veći noviteti iz BMW-a, a istu bi osnovu trebao preuzeti i sljedeći X4 koji će očekuje tijekom iduće godine.

Modelnu ponudu, prema dosadašnjim potvrdama, će činiti dizelske verzije xDrive20d i xDrive30d, kao i benzinci xDrive30i, X3 M40i s 3.0 snage 360 KS, a kasnije se može očekivati plug-in hibrid te M X3 s 3,0-litrenim 6-cilindričnim motorom iz M3 snage preko 400 KS. U svakom slučaju uskoro ćemo saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1