Prve fotografije konceptnog modela BMW Z4

Prve fotografije konceptnog modela BMW Z4

BMW je na Pebble Beach Concours d’Eleganceu predstavio svoj novi studijski model Z4,a u osnovi je riječ o izravnoj najavi za skorašnju produkcijsku izvedbu, odnosno za sljedeću generaciju ovog sportskog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U trenutku pisanja ovog teksta službene tehničke specifikacije još uvijek nisu objavljene, a pitanje je i hoće li i koliko BMW ići u detalje te što će otkriti o konačnom produkcijskom modelu. Vjeruje se da će konačni proizvod pokretati 2,0 i 3,0-litreni turbo motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim te 8-stupanjskim automatskim mjenjačima. Vjerojatna je i hibridna izvedba, kao i dostupnost pogona na sva četiri kotača.

U svakom slučaju za očekivati je da će se Bavarci držati recentne prakse te da se model namijenjen tržištu neće previše razlikovati od ove studije. Dizajn je poprilično dojmljiv te predstavlja zanimljivu i vrlo atraktivnu kombinaciju mnogih modernih i novih s klasičnim BMW-ovim elementima. Već je ranije najavljeno da će Z4 svojim izgledom ustvari najaviti novi BMW-ov vizualni izričaj koji će se proširiti i na ostatak ponude.

Podsjetimo, novi Z4 je razvijen u suradnji s Toyotom koja će pod svojom značkom lansirati tehničkog blizanca ovom njemačkom novitetu, a vjeruje se da će isti nositi poznati naziv Supra. Očekuje se da će službena premijera produkcijskog Z4 biti održana u Ženevi sljedećeg proljeća te da će nedugo zatim krenuti prve isporuke na određenim tržištima.

Podijeli:
1