Prva potpuno električna Kia bit će model EV6

Prva potpuno električna Kia bit će model EV6

Prvi električni automobil zasnovan na Kijinoj novoj platformi za električna vozila prvi je i s novom nomenklaturom modela, a sada imamo i njegove prve najavne fotografije

Kia je upravo razotkrila prve fotografije modela EV6, svojeg prvog isključivo baterijskog električnog vozila, izrađenog na Kijinoj novoj EV platformi (električna globalna modularna platforma, E-GMP). EV6 ujedno je i prvi model Kijine nove generacije električnih vozila koji su razvili u skladu s novom dizajnerskom filozofijom i trebao bi biti utjelovljenje njihovog branda i slogana “Pokret koji inspirira“.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karim Habib, viši potpredsjednik i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra izjavio je: “Naš cilj je dizajnirati fizički doživljaj našeg brenda i kreirati odvažna, originalna i električna vozila.”

Nova nomenklatura električnih modela

Kao dio preoblikovanja brenda odsad će Kijina nova isključivo baterijska električna vozila imati i imena u skladu s novom strategijom. Novi pristup donosi jednostavnost i dosljednost u Kijinoj nomenklaturi. Sva Kijina nova baterijska električna vozila imat će tako prefiks “EV” koji će korisnicima pomoći kod razumijevanja koji modeli su potpuno električni. Tome slijedi broj koji odgovara položaju vozila u gami.

Sve što za sada o ovom modelu imamo je nekoliko službenih najavnih fotografija koje možete vidjeti uz ovaj tekst. Prema njima, vidimo da će EV6 biti sportski SUV srednje klase, dinamičnih linija i s modernim LED svjetlima sprijeda i straga. Za ostalo, čini se, nećemo morati dugo čekati jer Kia najavljuje kako će model EV6 svjetskoj javnosti biti predstavljen u prvom kvartalu ove godine – što bi značilo do kraja ovog mjeseca.

 

Podijeli:
1