Prva Nevera dobila hrvatsku registraciju

Prva Nevera dobila hrvatsku registraciju

Mate Rimac pohvalio se da je, nakon dovršene homologacije i "papirologije", prva Nevera iz njegovih pogona registrirana u Hrvatskoj, a objasnio je i što znači niz brojeva na registracijskima pločicama

“Nakon 5 godina razvoja, preko 1.000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 crash testova, 9 uništenih auta tokom crash testova i tisuće drugih testova – danas je regularno registrirana prva Nevera”, napisao je Mate Rimac na Facebooku i pohvalio se hrvatskim registracijskim pločicama na prvom službeno registriranom modelu Nevere.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, nedavno su bili dovršeni procesi homologacije i certificiranja tipa za područje Europske unije, pa je time Neveru postalo moguće registrirati za cestu. “Bit će ih zanimljivo vidjeti uskoro na tablicama Monaca, UK, SAD-a, Njemačke, Japana, Kanade itd.”, kaže Rimac.

Očekivano, u komentarima su ga pratitelji odmah pitali i što znači kombinacija brojeva i slova vidljiva na tablici “2360 NM”. Nije to “Nevera Matina”, kako je netko sugerirao, već se radi o dijelu tehničkih specifikacija Nevere, tj. njezinom okretnom momentu od 2.360 Nm. Osim registracije, Rimac je objavio i sliku prometne dozvole i naljepnice s tehničkog pregleda te dodao, kao i zadnji puta, da sve to “ima i pečat”.

Rimac Grupa nedavno je objavila kako je prikupila 500 milijuna eura (odnosno 3,78 milijarde kuna) svježeg kapitala u investicijskom krugu D. Time je tržišna vrijednost ove kompanije premašila 2 milijarde eura. Ključni novi ulagači su investicijski fondovi SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial.

“Dok reorganiziramo Rimac Grupu, uspostavljamo nove proizvodne procese da bismo zadovoljili globalnu potražnju, zapošljavamo 700 novih zaposlenika samo u 2022., otvaramo nove urede na više lokacija u Europi i širimo proizvodnju u Kampusu i na drugim lokacijama, potpora naših stručnih investitora pomoći će nam da kompaniju dovedemo do slijedeće faze života”, izjavio je tada Mate Rimac.

1