Proizvodnja novog Volkswagen Golfa kreće sredinom sljedeće godine

Proizvodnja novog Volkswagen Golfa kreće sredinom sljedeće godine

Volkswagen je službeno potvrdio kako će sljedeća, odnosno osma generacija modela Golf ući u proizvodnju u lipnju naredne godine, odnosno kako će se na tržištu naći u jesen 2019. Premijera ovog vozila koje će se proizvoditi u Wolfsburgu se dakle može očekivati do prvoj polovici 2019, dakle najkasnije u Ženevi, no moguće je i predstavljanje pretprodukcijskog koncepta u Parizu ove jeseni.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema puno službenih podataka o tehničkim karakteristikama Golfa VIII, no trebao bi se temeljiti na MQB platformi te imati nešto dulji međuosovinski razmak što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine. Također, masa vozila će biti nešto manja, no oprema bi trebala biti bogatija, a među najvažnijim stavkama će svakako biti sustavi aktivne pomoći vozaču i polu-autonomno upravljanje.

Dizajn će u osnovi biti razvoj trenutnih volkswagenovih linija, odnosno Golf će slijediti stazu koju je odredio model Arteon, a ponudu motora će činiti poznati 3 i 4-cilindrični TSI i TDI pogonski strojevi. Također, izgledne su hibridne te električne izvedbe.

Iz Volkswagena su potvrdili kako će u razvoj i proizvodnju novog Golfa uložiti oko 2 milijarde Eura te kako je već 80% dobavljača pod ugovorom. Inače, Golf je od 1974. u prvih sedam generacija prebacio brojku od 35 milijuna prodanih primjeraka i trenutno je dostupan na čak 108 tržišta.

Podijeli:
1