Produkcijski Jaguar I-Pace stiže u Frankfurt

Produkcijski Jaguar I-Pace stiže u Frankfurt

Jaguar je potvrdio kako će u rujnu ove godine, odnosno na frankfurtskom auto salonu predstaviti produkcijsku izvedbu konceptnog modela I-Pace. Drugim riječima, produkcijski će model biti predstavljen manje od godinu dana nakon što je najavna studija imala svoju premijeru krajem prošle godine u Los Angelesu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, I-Pace je električni crossover, a studiju su pokretala dva električna motora, jedan za prednji, a drugi za stražnju osovinu, kombinirane snage 298 kW, odnosno 405 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Također, tu su i litij-ionske baterije kapaciteta 90 kWh koje su omogućavale autonomiju od preko 450 km. Baterije je navodno moguće u potpunosti napuniti za oko dva sata putem 50 kW DC punjača.

Što se vanjskog izgleda tiče produkcijski bi model trebao vjerno slijediti studiju, odnosno biti dinamično i moderno dizajniran crossover koji će svojim kupcima ponuditi više no zadovoljavajuću količinu prostora unutar putnike kabine, a što se dijelom može zahvaliti i pogonskom sklopu, odnosno dugačkom međuosovinskom razmaku i kratkim prevjesima.

Prodaja ovog automobila na određenim tržištima bi trebala započeti tijekom sljedeće godine, a cijena će mu navodno biti oko 10 do 15% veća od jednako opremljenog F-Pacea. Proizvodnja će biti povjerena austrijskim pogonima Magne Steyr.

YouTube MP3 - Hotmail
1