Produkcijski BMW iNext s autonomijom od oko 700 km

Produkcijski BMW iNext s autonomijom od oko 700 km

Prema posljednjim informacijama BMW-ov budući električni model čiji se razvoj vodi pod oznakom iNext, a koji bi na tržište trebao stići do 2021, bi trebao imati autonomiju od oko 700 km. Podsjetimo, iNext će u trenutku kada stigne na tržište biti najnapredniji BMW i jedan od najnaprednijih automobila uopće, a isto dakako vrijedi i za njegov pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U BMW-u za sada ne otkrivaju konkretnije pojedinosti o ovom vozilu, kao ni prema kojem su ispitivanju došli do brojke od 700 km. U najgorem slučaju riječ je o NEDC-u, što bi opet trebalo značiti popriličnu stvarnu autonomiju od između 500 i 550 km.

Električni pogonski sklop koji bi trebao pokretati ovaj automobil je još uvijek u razvoju pa je teško reći jesu li tvrdnje BMW-a, izrečena na NAIAS-u, pretjerane ili realne. Što se samog noviteta tiče iNext je nepoznanica i u mnogim drugim elementima, primjerice još uvijek nije poznato o kojem će se karoserijskom obliku raditi.

Pretpostavlja se kako će biti riječ o SUV-u dimenzijama sličnom modelu X5, no s novim pogonskim sklopom i u potpunosti novim interijerom. Dakako i vanjski dizajn će biti novost kako bi se naglasila posebnost ovog automobila koji će se temeljiti na novoj platformi koja će biti osnova za više od deset električnih vozila, a među prvima za i5, odnosno produkcijsku izvedbu konceptnog modela Vision Dynamics (na slici).

Jedna od glavnih značajki iNexta će biti i napredna oprema, a tu dakako prvenstveno mislimo na infotainment i sigurnosne sustave. Također, očekuje se i ugradnja sustava autonomnog upravljanja najmanje treće razine.

Do kraja ove godine ćemo svakako više saznati s obzirom da iz BMW-a najavljuju skorašnju premijeru najavnog koncepta ovog vozila. Glavni kandidat za premijeru je trenutno ovogodišnji pariški auto salon.

Podijeli:
1