Produkcijska verzija Škode Vision X stiže sljedećeg proljeća

Produkcijska verzija Škode Vision X stiže sljedećeg proljeća

Škoda planira u naredne dvije godine lansirati čak devetnaest novih modela, a jedan od njih će biti i produkcijska verzija nedavno predstavljene studije Vision X. Ovaj je model premijeru imao na upravo održanom ženevskom auto salonu, a sada je potvrđeno kako će na idućoj Ženevi u ožujku 2019. premijeru imati konačni serijski automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, riječ je o kompaktnom crossoveru koji će se u škodinoj ponudi smjestiti ispod modela Karoq i još većeg Kodiaqa te na taj način zauzeti mjesto tzv. ulaznog modela u škodinu crossover/SUV ponudu. Dakako, riječ je o vozilu koje će imati svoje bliske srodnike u seatovoj i volkswagenovoj ponudi, a radit će se o modelima Arona i T-Cross.

Prema posljednjim saznanjima uz benzinske i dizelske izvedbe kupcima bi mogla biti dostupan i hibridni pogonski sklop iz najavne studije. Podsjetimo, Vision X je pokretao sprijeda smješteni 1,5-litreni 4-cilindrični benzinac (koji može koristiti i prirodni plin) te otraga smješteni električni motor. Vozač je mogao izabrati između pogona na prednje, na stražnje te na sva četiri kotača, odnosno prednje kotače je pokretao benzinac, a stražnje električni motor i litij-ionske baterije.

Dizajn će ostati navodno vrlo vjeran studiji, a tu ne mislimo samo na vanjštinu, već i na uređenje interijera. Ime će naravno biti promijenjeno, a vrlo vjerojatno će započeti na slovo K.

YouTube MP3 - Hotmail
1