Produkcijska Honda Urban EV stiže u Ženevu

Produkcijska Honda Urban EV stiže u Ženevu

Prema posljednjim saznanjima Honda na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salonu, početkom ožujka, planira premijerno predstaviti pretprodukcijsku izvedbu studije Urban EV. Podsjetimo, riječ je o električno pokretanom gradskom hatchbacku sjajnog retro dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autonews Europe tvrdi, pozivajući se na insajderske izvore, da će ženevski izložak službeno biti označen kao prototip, no da će razlike između njega i konačne serijske izvedbe biti minimalne. Ova potonja bi pak premijeru trebala imati pola godine kasnije u Frankfurtu, gdje je predstavljen najavni koncept, dok će prodaja ovog automobila na europskim tržištima započeti u prvoj polovici 2020.

Time će ovaj automobil postati prvi hondin električno pokretani model na europskim tržištima. O produkcijskom modelu za sada znamo da će imati petora vrata te da će biti nekih 10-ak cm kraći od modela Jazz. U njegu će se unutrašnjost moći smjestiti petoro putnika, a za sada nema konkretnih informacija o pogonskom sklopu.

U Hondi očekuju da će se prodaja kretati oko 5000 jedinica godišnje, a glavnu konkurenciju će mu činiti modeli poput Renaulta Zoe, VW e-up!, električne izvedbe buduće opelove Corse, Citroëna C1 i sl.

Podijeli:
1