Prodaje se kamper načinjen od dva Volkswagenova “hippie vana”

Prodaje se kamper načinjen od dva Volkswagenova “hippie vana”

Jedan Britanac izradio je i godinama održavao jedinstveni dvostruki kamper, izrađen od kultnih Volkswagenovih kombija. Ovoga tjedna prilika je svim ljubiteljima da se domognu kolekcionarskog primjerka

Prije koji dan vidjeli smo kako izgleda kada se netko zaigra s aparatom za varenje pa spoji dva Yuga u jednu “limuzinu”. Sada iz Ujedinjenog Kraljevstva stiže nešto kvalitetniji i otmjeniji primjer “uradi sam” pristupa. Netko je, naime, od dva kultna kombija Volkswagen Type 2 iz 1963. godine izradio jedinstveni kamper s prikolicom. Rezultat je prilično atraktivan – ovakav kamper vozi se iz prednjeg dijela, gdje ima i ponešto prostora za prtljagu, dok se život na odmoru može voditi u stražnjem dijelu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tamo se, pak, nalaze bračni krevet, kuhinja, hladnjak, ormari te dodatni prostor koji se otvara podizanjem krova. Punokrvni je to obiteljski kamper u klasičnom stilu, retro ugođaja, a opet dovoljno moderniziran za korištenje u današnje vrijeme. U skladu s potonjim ide i nadogradnja pogonske jedinice. Tvorac ovog je neobičnog vozila u njega ugradio Audijev 2,0-litreni 5-cilindarski motor iz modela S3 te pripadajući automatski mjenjač, kako bi putovanje na izlete bilo lakše i bezbrižnije.

Kamper dolazi u dvobojnom izdanju, koje odražava duh 1960-ih godina, uz posebnu pozornost posvećenu detaljima, kako karoserije, tako i unutrašnjosti. Podovi, tapecirung, limarija – sve je ili zadržano od izvornog Type 2 “hippie vana” ili je prerađeno kako bi odgovaralo njegovom izvornom periodu. Vozilo je legalno za vožnju cestama i registrirano u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prešlo je tek, kažu, nešto više od 38.000 kilometara.

Ista osoba, koja je izradila kamper, do sada ga je imala u svojem vlasništvu, održavala i uređivala, a sada ga prodaje. Na stranici Car and Classic do kraja ovoga tjedna traje aukcija. Trenutačno postignuta cijena je 23.500 britanskih funti.

YouTube MP3 - Hotmail
1