“Procurio” Citroën C5 Aircross

“Procurio” Citroën C5 Aircross

Citroën će na ovogodišnjem šangajskom auto salonu predstaviti svoj novi crossover, no čini se kako je netko požurio s objavom prvih službenih fotografija. Naime, nekoliko je izvora objavilo set fotografija ovog automobila očito prije nego što su Francuzi to namjeravali službeno obaviti.

Tako smo saznali kako će ovaj automobil izgledati, iznutra i izvana, no za sada još uvijek nemamo nikakvih tehničkih podataka o njemu. Ipak, znamo da će se u osnovi temeljiti na PSA-ovoj platformi EMP 2, odnosno da će veliki broj svojih dijelova, uključujući motorizaciju, ponudu mjenjača i sl. dijeliti s Peugeotom 3008.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se dizajna tiče tu većih iznenađenja nema jer su nam iz Citroëna još ranije potvrdili da će ovaj model svojim izgledom ostati vjeran najavnoj studiji Aircross Concept, a taj utjecaj je više no očit. Ono što je za svaku pohvalu je dojam koji stvaraju slike interijera. Naime, unutrašnjost djeluje vrlo bogato, luksuzno i komforno.

Za sada znamo i da će C5 Aircross na kinesko tržište stići u drugoj polovici ove godine, a tamo će gotovo sigurno kupcima biti ponuđena i verzija s produljenim međuosovinskim razmakom te sedam sjedala. Europska verzija ne bi trebala puno kasniti za kineskom s dolaskom na tržište, odnosno stići će najkasnije na samom početku 2018. Njena proizvodnja će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Rennesu, u Francuskoj, a kasnije ćemo saznati hoće li Stari kontinent dobiti i produljenu izvedbu.

Podijeli:
1