“Procurio” Citroën C5 Aircross

“Procurio” Citroën C5 Aircross

Citroën će na ovogodišnjem šangajskom auto salonu predstaviti svoj novi crossover, no čini se kako je netko požurio s objavom prvih službenih fotografija. Naime, nekoliko je izvora objavilo set fotografija ovog automobila očito prije nego što su Francuzi to namjeravali službeno obaviti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako smo saznali kako će ovaj automobil izgledati, iznutra i izvana, no za sada još uvijek nemamo nikakvih tehničkih podataka o njemu. Ipak, znamo da će se u osnovi temeljiti na PSA-ovoj platformi EMP 2, odnosno da će veliki broj svojih dijelova, uključujući motorizaciju, ponudu mjenjača i sl. dijeliti s Peugeotom 3008.

Što se dizajna tiče tu većih iznenađenja nema jer su nam iz Citroëna još ranije potvrdili da će ovaj model svojim izgledom ostati vjeran najavnoj studiji Aircross Concept, a taj utjecaj je više no očit. Ono što je za svaku pohvalu je dojam koji stvaraju slike interijera. Naime, unutrašnjost djeluje vrlo bogato, luksuzno i komforno.

Za sada znamo i da će C5 Aircross na kinesko tržište stići u drugoj polovici ove godine, a tamo će gotovo sigurno kupcima biti ponuđena i verzija s produljenim međuosovinskim razmakom te sedam sjedala. Europska verzija ne bi trebala puno kasniti za kineskom s dolaskom na tržište, odnosno stići će najkasnije na samom početku 2018. Njena proizvodnja će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Rennesu, u Francuskoj, a kasnije ćemo saznati hoće li Stari kontinent dobiti i produljenu izvedbu.

YouTube MP3 - Hotmail
1