Prizor s dashcama kakav ne biste očekivali: pad rakete na cestu

Prizor s dashcama kakav ne biste očekivali: pad rakete na cestu

U Kijevu je već gotovo godinu i pol izvanredno ratno stanje, no grad i dalje živi koliko-toliko normalnim životom. Najnovija snimka ledi krv u žilama i prikazuje koliko je tamo trenutačno lako nastradati

Snimke s kamera postavljenih pod vjetrobran automobila (dashcam) vrlo često su proteklih godina stizale iz Rusije i zemalja u okruženju, a prikazivale su obično bizarne prometne događaje ili nesreće. Najnovija takva snimka nastala je u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu, a umjesto kakve prometne situacije pokazuje – utjecaj rata na svakodnevni život Ukrajinaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Video koji donosimo u nastavku snimljen je protekloga ponedjeljka, 29. svibnja, a neovisno je potvrđena njegova autentičnost, kao i lokacija na kojoj je nastao. Ono što vozači vjerojatno nigdje na svijetu ne bi očekivali vidjeti na cesti, dogodilo se upravo tamo: neposredno pored jednog automobila pala je ruska krstareća raketa.

Budući da Ukrajina tvrdi da je sve rakete iz napada tog dana oborila njihova protuzračna obrana, ovdje bi moglo biti riječi o ostatku jedne takve oborene rakete, skrenute s planirane rute. Svejedno, šteta koju je padom prouzročila nije malena, a ljudi u automobilima s ove snimke mogu taj dan slaviti kao drugi rođendan.

YouTube MP3 - Hotmail
1