Preminuo Sergio Marchionne

Preminuo Sergio Marchionne

Donedavni prvi čovjek Grupe Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne preminuo je u dobi od 66 godina nakon komplikacija uzrokovanih operativnim zahvatom na ramenu. Objavio je to predsjednik uprave ove grupacije John Elkann.

Marchionne, koji je do prije nekoliko dana bio glavni izvršni direktor Grupe FCA i Ferrarija, podvrgnut je operaciji tumora u ramenu u švicarskom Zürichu, no tijekom operacije je doživio snažan moždani udar pa su njegove dužnosti glavnog izvršnog direktora Grupe FCA proslijeđene na dosadašnjeg šefa Jeepa i Rama, Mikea Manleya. Marchionne je već ranije objavio da se tijekom iduće godine, završetkom produkcijskog plana 2014. – 2018, planira povući u mirovinu, no nažalost nije ju dočekao.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marchionne je u svijetu autoindustrije ostavio veliki trag, a unatoč činjenici da je u automobilsku industriju i Fiat pristigao 2003. pripisuje mu se velika ostavština, odnosno uloga spasitelja Fiata i Chryslera koje je na kraju u kompliciranom spajanju pretvorio u uspješno poslujuću Grupu Fiat Chrysler Automobiles.

Podijeli:
1