Preminuo Sergio Marchionne

Preminuo Sergio Marchionne

Donedavni prvi čovjek Grupe Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne preminuo je u dobi od 66 godina nakon komplikacija uzrokovanih operativnim zahvatom na ramenu. Objavio je to predsjednik uprave ove grupacije John Elkann.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marchionne, koji je do prije nekoliko dana bio glavni izvršni direktor Grupe FCA i Ferrarija, podvrgnut je operaciji tumora u ramenu u švicarskom Zürichu, no tijekom operacije je doživio snažan moždani udar pa su njegove dužnosti glavnog izvršnog direktora Grupe FCA proslijeđene na dosadašnjeg šefa Jeepa i Rama, Mikea Manleya. Marchionne je već ranije objavio da se tijekom iduće godine, završetkom produkcijskog plana 2014. – 2018, planira povući u mirovinu, no nažalost nije ju dočekao.

Marchionne je u svijetu autoindustrije ostavio veliki trag, a unatoč činjenici da je u automobilsku industriju i Fiat pristigao 2003. pripisuje mu se velika ostavština, odnosno uloga spasitelja Fiata i Chryslera koje je na kraju u kompliciranom spajanju pretvorio u uspješno poslujuću Grupu Fiat Chrysler Automobiles.

Podijeli:
1