Premijera superautomobila Alfa Romea zakazana za 30. kolovoza

Premijera superautomobila Alfa Romea zakazana za 30. kolovoza

Prije negoli postanu proizvođač isključivo električnih automobila, talijanska će kompanija izraditi ograničenu seriju sportskog superautomobila, čije detalje ćemo doznati krajem sljedećeg mjeseca

Već se dugo šuška o tome da će Alfa Romeo na tržište plasirati svoj novi superautomobil, napredni sportski model, koji će vjerojatno biti i posljednji njihov proizvod u domeni pogona na fosilna goriva. Oproštaj od benzinskih pogona tako bi u talijanskoj kompaniji trebao biti prilično zapažen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Alfa Romeo 33

Talijanski proizvođač sada najavljuje i datum svjetske premijere – ovaj će model sportskog automobila biti predstavljen 30. kolovoza. Za sada se o njemu ne zna mnogo, ali neke informacije su ipak procurile u javnost. Piše se tako da će Alfa Romeo proizvesti samo 33 primjerka ovog modela, kao posvetu klasičnom automobilu Alfa Romeo Tipo 33. Samim time, i naziv bi mu trebao biti “33”, no to još nije potvrđeno.

Najviša brzina trebala bi mu biti 333 km/h, a dizajnom će naginjati prema hiperautomobilima. Pogon bi mogao biti twin-turbo 2,9-litreni V6, posuđen i nadograđen iz modela Giulia Quadrifoglio, snage daleko preko 500 KS.

“Bit će to ikonski, super seksi i na prvi pogled prepoznatljiv model Alfa Romea”, lani je izjavio direktor kompanije Jean-Philippe Imparato. U međuvremenu se doznalo i kako će cijena biti u klasi nekih hiperautomobila: planiran Alfin “posljednji klasični model” koštat će milijun eura po primjerku. No, isto tako doznalo se i da je za narudžbe već kasno. Svi planirani primjerci navodno su već prodani.

Talijani sada premijeru najavljuju sloganom “hrabrost za sanjanje”, kao i teaser fotografijom prednje maske vozila (na kojoj se naziru siluete broja 3).

YouTube MP3 - Hotmail
1