Premijera novog Volkswagen Touarega sve je bliže

Premijera novog Volkswagen Touarega sve je bliže

Sa svjetskom premijerom novog Touarega, Volkswagen stupa u novu automobilsku godinu. Perjanica marke predstavlja sljedeću prekretnicu u najvećoj ofenzivi njezinih modela. Svjetska premijera ovog automobila održat će se u Kini, tržištu s najvećim rastom na svijetu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi pod imenom Innovision Cockpit stvara okruženje informativnog i zabavnog sadržaja nove vrste. Njegova povezivost pretvara ga u središte za razmjenu internetskog prometa na kotačima. Pogonski sklop, zračni ovjes, upravljanje na stražnjim kotačima i automatska stabilizacija jamče siguran i dinamičan doživljaj vožnje.

S novim Touaregom marka Volkswagen nastavlja priču o uspjehu ove modelne linije u trećoj generaciji. Poput svojih prethodnika, novi će Touareg također udovoljiti zahtjevima više klase automobila i njezinih kupaca. Luksuzni C-SUV segment trenutno se ubraja među one koji posebno brzo rastu, a očekuje se da će primjerice u Kini, udvostručiti svoj rast do 2023.

Svoje performanse i mogućnosti Touareg je od uvođenja modelne linije 2002. uvjerljivo dokazao na asfaltiranim i neprohodnim cestama te svjetskim reli stazama. Posebno treba istaknuti uspjehe ostvarene na relijima Dakar između 2009. i 2011. godine, napominju u Volkswagenu.

Volkswagen će prvi puta pokazati novi Touareg i cjelokupni opseg njegovih tehničkih obilježja te opsežnu opremu na svjetskoj premijeri, 23. ožujka u Pekingu, na salonu Auto China 2018.

Podijeli:
1