Premijera novog Golfa u listopadu

Premijera novog Golfa u listopadu

Razvoj novog Golfa nije u potpunosti išao prema planu. Nedavno je službeno potvrđeno kako je posebne probleme izazvao software, no i da se uspješno radi na otklanjanju istih. Isprva je VW novi Golf trebao predstaviti na frankfurtskom auto salonu u rujnu, no od toga se navodno odustalo kako bi se održala zasebna premijera dostojna osme generacije najpopularnijeg europskog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada doznajemo da će premijera ovog automobila biti održana u listopadu na posebnoj priredbi. Tako barem javlja Automotive News Europe, koji se poziva na nekoliko visokih izvora iz samog Volkswagena. Isti izvor navodi i da će proizvodnja ovog automobila započeti otprilike u isto vrijeme. Najvjerojatnije krajem rujna.

Isti izvor tvrdi i da će novi Golf na europskim tržištima imati poprilično bogatu standardnu opremu. Između ostalog Automotive News izdvaja LED svjetla, digitalnu instrumentnu ploču, 8,25-inčni središnji zaslon, sustav održavanja vozila u voznoj traci i sl.

Ranije smo vas izvijestili kako će prodaja novog Golfa na europskim tržištima krenuti krajem veljače, prvo u Njemačkoj, a potom i u drugim državama. Ponovno je počela kružiti glasina kako će kupcima biti dostupan samo hatchback s petorim vratima, dok bi karavanski model bio izbačen iz ponude. Ipak, teško je zamisliti da popularni Golf Variant ne bi dobio nasljednika.

U ponudi se svakako neće naći verzija s trima vratima, kao ni e-Golf s obzirom da će njega zamijeniti produkcijski I.D. U novoj generaciji će ponovno biti dostupan plug-in hibridni GTE, kao i GTI te Golf R. Obje sportske izvedbe će na tržište stići već tijekom sljedeće godine, a navodno u VW-u rade i na Golf R Plus izvedbi snage blizu 400 KS.

Podijeli:
1